Informatika

Kompetenciák

Egyéni megrendelésre készülő, egyedi programok fejlesztésével foglalkozom. Legtöbbeknek talán erről a weblapok jutnak eszébe, hiszen ezzel valamilyen formában szinte már mindenki rendelkezik manapság. Ha csak a mostanában nagy népszerűségnek örvendő közösségi oldalakra gondolunk, akár azok is felfoghatóak bizonyos formában saját weblapként. Ezek az oldalak mind egyediek, hiszen mindenkiről a saját információit tartalmazzák. Ami miatt viszont talán sokaknak nem szimpatikus, hogy mindegyik sablonra épül, melyből következik a hasonló kinézet, hasonló lehetőségek, hasonló tudás. Így nehéz az egyéni ötleteinket megvalósítani és a piacon érvényesülni. Egy egyedi termék, vagy ötlet viszont csak akkor válhat ismerté, ha jó reklámot kap, de ez egy átlagos, sablonos megjelenéssel nehezen kivitelezhető.

Ezen kívül azonban más, nem web alapú rendszerekkel is foglalkozom. Akár speciális platformra is fejlesztek szoftvereket, úgy mint például a Linux operációs rendszer, a Raspberry PI, a Banana PI, vagy akár a PIC mikrovezérlők.

Eddigi projektjeim során rengeteg programozási környezettel, program nyelvvel és leíró nyelvvel dolgoztam. A teljesség igénye nélkül néhány a népszerűbbek közül: C/C++, Python, PHP, SQL (MySQL és PostgreSQL), HTML/XHTML/HTML5, CSS, JavaScript, Basic, Bash (linux shell), Pascal/Delphi, XML, stb.

2018-ban sikeres MikroTik MTCNA (MikroTik Certified Network Associate) vizsgát tettem, így a paletta tovább bővül a MikroTik eszközeinek (switch, router, mikrohullámú átjátszók, stb.) programozásával.

Referenciák

Az elkészült projektek közül legkönnyebben a weblapok érhetőek el:

Egyéb projektek:

Egyéb

Egyéb érdekes projekteket a Projektek menüpont alatt találhat.

Árajánlat kérését és egyéni ötleteinek megvalósításával kapcsolatos elképzeléseit e-mail-ben az Elérhetőség menüpontban megadott e-mail címre küldheti.

MikroTik MTCNA

Kulcsszavak:
Informatika, programozás, weblap, honlap, hálózat, LAN, MikroTik